Z archiwum RDC

Z archiwum RDC: polski stół Grzegorza Russaka

  • Jerzy Piórek

  • 15.12.2018
  • 13 min 51 s

Krótki opis odcinka

Jeszcze chwila i już niedługo stół nakryty białym obrusem, sianko pod nim, opłatek, choinka i uśmiechnięte twarze. Tak wygląda tradycyjna polska wigilia, ale to dopiero za tydzień, więc macie państwo jeszcze czas przygotować tradycyjne polskie potrawy, najsmaczniejsze na świecie. O tych potrawach opowiedział Grzegorz Russak, były dyr. Domu Polonii w Pułtusku, wielki smakosz i znawca polskiej kuchni, który w latach 1995 – 2006 gościł na naszej antenie i w swoich co tygodniowych gawędach opowiadał o tradycyjnej polskiej kuchni, między innymi o kuchni wigilijnej i śwątecznej.  

Opis odcinka

Jeszcze chwila i już niedługo stół nakryty białym obrusem, sianko pod nim, opłatek, choinka i uśmiechnięte twarze. Tak wygląda tradycyjna polska wigilia, ale to dopiero za tydzień, więc macie państwo jeszcze czas przygotować tradycyjne polskie potrawy, najsmaczniejsze na świecie. O tych potrawach opowiedział Grzegorz Russak, były dyr. Domu Polonii w Pułtusku, wielki smakosz i znawca polskiej kuchni, który w latach 1995 – 2006 gościł na naszej antenie i w swoich co tygodniowych gawędach opowiadał o tradycyjnej polskiej kuchni, między innymi o kuchni wigilijnej i śwątecznej.  

Kategorie:

OGÓLNY OPIS PODCASTU

Z archiwum RDC

Odcinki podcastu (480)

  • 22.09.2024

    • 22.09.2024

    • 46 min 13 s

  • 21.09.2024, cz. II

    • 21.09.2024

    • 19 min 35 s

  • 21.09.2024, cz. I

    • 21.09.2024

    • 38 min 30 s

  • 14.09.2024, cz. II

    • 14.09.2024

    • 18 min 08 s

  • 14.09.2024, cz. I

    • 14.09.2024

    • 46 min 05 s

  • 08.09.2024

    • 08.09.2024

    • 39 min 06 s

  • 07.09.2024, cz.II

    • 07.09.2024

    • 16 min 02 s

  • 07.09.2024, cz.I

    • 07.09.2024

    • 39 min 51 s

  • 01.09.2024

    • 01.09.2024

    • 42 min 50 s

  • 31.08.2024, cz.II

    • 31.08.2024

    • 20 min 05 s

1
2
3
...
46
47
48